0 0
Zoete hutspot met rookworst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gram Agria aardappelen
200 gram gele peen
200 gram bospeen
2 stuks rookworst
2 stuks gesnipperpe rode ui
50 gram magere spekblokjes
40 gram rucola
Zelf kopen en toevoegen
naar smaak peper en zout
naar smaak extra vergine olijfolie
scheutje melk
1 el olijfolie
3 el roomboter
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
lactose
Benodigd kookgerei
pan met deksel
koekenpan
ovenschaal

Nutritional information

KJ
Energie
kcal
Calorieën
gram
Vetten
gram
Verzadigd Vet
gram
Koolhydraten
gram
waarvan suikers
gram
Vezels
gram
Eiwit
gram
Zout

Zoete hutspot met rookworst

Met gekleurde peen en gebakken rode ui

Cuisine:

    Ingredients

    • Zelf kopen en toevoegen

    • Allergenen

    • Benodigd kookgerei

    Directions

    Share

    In de donkere maanden- tijd voor stamppot! In dit hutspotrecept kook je de uien niet mee met de wortelen, maar bak je ze zacht in boter voor een lekker zoete smaak. De rucola geeft deze hutspot een bijzondere, nootachtige twist. Je serveert de hutspot klassiek met een ambachtelijke worst die op traditionele wijze gerookt is op beukenhoutsnippers.

    Steps

    1
    Done

    Kook ruim water in een grote pan met deksel voor de aardappelen en de peen. Schil de aardappelen (agria) of was ze grondig en snijd in grove stukken. Weeg de wortelen af en schil met een dunschiller de buitenste laag van de gele en de oranje peen. Snijd beide in grove stukken. Snijd de rode ui in halve ringen.

    2
    Done

    Kook de aardappelen met de peen 15 – 18 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Leg de laatste 5 minuten de rookworst erbij. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en stamp met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Bewaar de rookworst apart.

    3
    Done

    Verhit ondertussen een hapjespan op middelhoog vuur en bak de rode ui, zonder boter of olie, met een snuf zout 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, voeg vervolgens per persoon ½ el roomboter toe en bak nog 10 – 15 minuten op middelmatig vuur.

    4
    Done

    Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 – 6 minuten krokant. Breng in een kom de rucola op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

    5
    Done

    Voeg de spekblokjes met bakvet, de overige roomboter en een klein scheutje melk toe aan de hutspot om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

    6
    Done

    Maak op elk bord een bedje van rucola, schep de hutspot erop en serveer met de rookworst. Schep de gekaramelliseerde ui over de hutspot.

    maaltijdboxen

    previous
    Mosselen in Zwarte pepersaus
    next
    Spaghetti Courgetti
    previous
    Mosselen in Zwarte pepersaus
    next
    Spaghetti Courgetti
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here