• Home
  • 8-12-2017
  • Winterse bulgur met knolraap, zwarte bonen, feta en sinaasappel
0 0
Winterse bulgur met knolraap, zwarte bonen, feta en sinaasappel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram knolraap
300 gram peen
1 stuk rode ui
4 stuks bleekselderij
2 theelepels Sinaasappelrasp
5 takjes tijm
200 gram bulgur
1 1/2 blikje zwarte bonen
150 gram feta
4 eetlepels sinaasappelsap
Zelf kopen en toevoegen
1 blokje Groentebouillon
700 ml water
4 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
naar smaak toevoegen zout en peper
1 theelepel kaneelpoeder
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten

Winterse bulgur met knolraap, zwarte bonen, feta en sinaasappel

Features:

    Ingredients

    • Zelf kopen en toevoegen

    • Allergenen

    Directions

    Share

     

     

     

    De winter staat voor deur maar dat is niet met dit heerlijke winterse recept

    Steps

    1
    Done

    Zet een pan op met het water en het bouillonblokje

    2
    Done

    Schil de knolraap (ook wel meiraap genoemd), snij doormidden en dan met behulp van een groot scherp mes of mandoline in zo dun mogelijke plakjes. Schil de peen, halveer of snij in vieren en snij in de lengte in dunne plakjes.

    3
    Done
    5-6 minuten

    Meng de groenten in een kom met de helft van de olijfolie en voeg peper en zout toe. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de plakjes peen en knolraap 5 - 6 minuten. Verdeel het in porties zodat de groenten echt kunnen grillen.

    4
    Done

    Snipper ondertussen de rode ui. Snij de bleekselderij in kleine stukjes. Was de handsinaasappel grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

    5
    Done

    Hak de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

    6
    Done
    10-12 minuten

    Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de rode ui en bleekselderij met de tijm en sinaasappelrasp (2 tl bij 4p, of meer naar smaak) 2 minuten op matig vuur. Voeg de kaneel, knoflook en bulgur toe en bak 1 minuut. Schenk zoveel bouillon over de bulgur dat er 1 cm boven staat. Kook afgedekt in 7-9 minuten zachtjes gaar.

    7
    Done

    Giet de bonen af en voeg in de laatste minuut bij de bulgur om mee te warmen. Giet het geheel af indien nodig en roer los met een vork en een paar druppels olijfolie.

    8
    Done

    Verkruimel ondertussen de feta en snij de gegrilde groenten indien gewenst in kleinere stukjes. Meng de bulgur met de groenten. Voeg de helft van de feta, de sinaasappelsap (4 el bij 4p) en peper en zout naar smaak toe.

    9
    Done

    Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.

    previous
    Super groene Spaghetti
    next
    Orzo met pompoen, spinazie en grana padano
    previous
    Super groene Spaghetti
    next
    Orzo met pompoen, spinazie en grana padano