0 0
Vegan Spaghetti ‘Carbonara’

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biologische ingrediënten
250 gram zoete aardappelen
150 gram cashewnoten
1/2 stuk citroen
2 tenen knoflook
250 gram kastanje champignon
170 gram volkoren spaghetti
50 gram spinazie
naar smaak alfalfa
Zelf kopen en toevoegen
1/2 kopje water
naar smaak bakolie
naar smaak sojasaus

Nutritional information

710kcal
Energie
50gram
Koolhydraten
43gram
Vet
25gram
Eiwit
9gram
Vezels

Vegan Spaghetti ‘Carbonara’

Features:

    Ingredients

    • Biologische ingrediënten

    • Zelf kopen en toevoegen

    Directions

    Share

    “Eén van de dingen die ik miste toen ik overstapte op een plantaardig dieet is de Italiaanse pasta carbonara. Jongens, wat heb ik dit vaak gegeten. Het eerste wat ik bestelde als ik op vakantie was in Italië, was deze romige pasta. Achteraf snap ik niet dat ik het weg kreeg, want wat is die saus machtig! Ik ben snel naar de keuken gerend en heb mezelf getrakteerd op een vegan én gezonder alternatief.”

    Dit gerecht is bedacht door chef Sanne van Rooij van Living the Green Life
    Bron: Ekomenu

    Steps

    1
    Done

    Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels, snijd klein en kook in 15 minuten zacht.

    2
    Done

    Kook de cashewnoten de laatste 5 minuten met de zoete aardappels mee, tot ze zacht zijn.

    3
    Done

    Giet het water af, doe de zoete aardappels en cashewnoten in een keukenmachine/blender en laat draaien tot je een dikke puree hebt.

    4
    Done

    Pers de citroen uit en doe het sap, water en de sojasaus bij de keukenmachine/blender. Mix tot je een smeuïge saus over houdt. Doe de mix in een braadpan en zet het vuur laag.

    5
    Done

    Pel de knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de champignons bruin. Pers de knoflook erboven uit.

    6
    Done

    Breng water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Was de spinazie. Voeg de champignons bij de ‘carbonara’ saus en roer hier de rauwe spinazie door.

    7
    Done

    Serveer de pasta met de ‘carbonara’ saus en garneer met de alfafa.

    8
    Done

    Tip

    Ook heel erg lekker met verse doperwten.

    maaltijdboxen

    previous
    Spaghetti Courgetti
    next
    Italiaanse witte bonenstoof
    previous
    Spaghetti Courgetti
    next
    Italiaanse witte bonenstoof
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here