0 0
Tomatenrisotto met buffelmozzarella

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 stuk ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
2 stuks pruimtomaten
12 blaadjes basilicum
150 gram risottorijst
1/2 stuk rode peper
125 gram buffelmozzarella
20 gram pecorino
Zelf kopen en toevoegen
1 el roomboter
naar smaak peper en zout
1 el olijfolie
500 ml Groentebouillon
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
lactose
selderij

Nutritional information

2686KJ
Energie
642kcal
Calorieën
32gram
Vetten
18gram
Verzadigd Vet
65
Koolhydraten
6.1gram
waarvan suikers
3gram
Vezels
21gram
Eiwit
3.7gram
Zout

Tomatenrisotto met buffelmozzarella

Met verse basilicum, rode peper en pecorino

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      Directions

      Share

      In deze risotto steelt de Italiaanse drie-eenheid mozzarella, tomaat en basilicum de show. Heb je nog een restje witte wijn over? Blus de rijst dan af met een scheutje wijn en laat deze verdampen voor je de bouillon toevoegt.

      Steps

      1
      Done

      Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd vervolgens in dunne boogjes.

      2
      Done

      Smelt de roomboter in een pan met deksel op middellaag vuur en voeg de ui, knoflook, bleekselderij, olijfolie en 2 el water per persoon toe. Roerbak de groenten 5 minuten op laag vuur, of totdat ze zacht zijn. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pan met deksel en bak al roerend 1 minuut mee.

      3
      Done

      Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pan met deksel en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen t. Roer regelmatig door. Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes.

      4
      Done

      Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe aan de risotto en laat de rijstkorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is, maar nog een lichte bite heeft van binnen. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen..

      5
      Done

      Haal de pan van het vuur. Scheur de buffelmozzarella in stukjes en roer samen met de helft van de basilicumblaadjes door de risotto. Voeg vervolgens de helft van de pecorino en peper en zout naar smaak toe en laat, afgedekt, 2 minuten staan.

      6
      Done

      Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rode peper, de overige pecorino en het overige basilicum.

      previous
      Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt
      next
      Kip Korma
      previous
      Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt
      next
      Kip Korma
      Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here