2 0
Super groene Spaghetti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biologische ingrediënten
2 tenen knoflook
170 gram volkoren spaghetti
300 gram cavolo nero
50 gram parmezaanse kaas
200 gram rundergehakt
125 gram Cherrytomaatjes
Zelf kopen en toevoegen
1 el extra vergine olijfolie
naar smaak gehaktkruiden
naar smaak zout en peper
naar smaak bakolie
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten

Nutritional information

802kcal
Energie
65gram
Koolhydraten
36gram
Vet
48gram
Eiwit
11gram
Vezels

Super groene Spaghetti

met cherrytomaatjes

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Biologische ingrediënten

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      Directions

      Share

      Vandaag staat er spaghetti op het menu, met een hele groene saus gemaakt van cavolo nero. Palmkool, zoals cavolo nero ook wel wordt genoemd, is een koolsoort die wat betreft kleur en smaak veel weg heeft van de vertrouwde boerenkool. Het is een typische wintergroente en komt oorspronkelijk uit Toscane, Noord-Italië. We serveren de spaghetti vandaag met gehaktballetjes en cherrytomaatjes. Eet smakelijk!
      Bron: Ekomenu

      Steps

      1
      Done

      Breng twee panen met water aan de kook voor de spaghetti en de cavolo nero. Kook de spaghetti in 7 minuten gaar en kook de cavolo nero voor 5 minuten.

      2
      Done

      Pel intussen de knoflook. Giet het water van de cavolo nero af. Doe de helft van de olijfolie extra vierge in een blender en voeg daar de Parmezaanse kaas, knoflook en gekookte cavolo nero aan toe. Laat draaien tot het een glad mengsel is geworden.

      3
      Done

      Kruid het gehakt met gehaktkruiden, zout en peper. Draai van het gehakt kleine balletjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 6 minuten gaar. Snijd intussen de cherrytomaatjes in vieren en bak deze de laatste 2 minuten mee.

      4
      Done

      Giet de pasta af en vang daarbij een kopje van het kookvocht op. Doe de pasta weer terug in de pan en hussel de groene saus door de pasta. Voeg, als het nodig is, een scheutje kookvocht erbij.

      5
      Done

      Serveer de groene pasta samen met de gehaktballetjes en cherrytomaatjes.

      6
      Done

      Tip

      De pasta is ook lekker met verse kruiden, zoals basilicum of oregano.

      previous
      Kalfsgehaktballen met gekookte aardappels
      next
      Winterse bulgur met knolraap, zwarte bonen, feta en sinaasappel
      previous
      Kalfsgehaktballen met gekookte aardappels
      next
      Winterse bulgur met knolraap, zwarte bonen, feta en sinaasappel
      Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here