0 0
Spaghetti Courgetti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biologische ingrediënten
250 gram Gemengde cherrytomaatje
1 stuk ui
25 gram pijnboompitten
170 gram volkoren spaghetti
125 gram pesto basilicum
100 ml creme fraiche
Zelf kopen en toevoegen
1 el bakolie
naar smaak zout en peper
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
melk (lactose)
gluten

Nutritional information

849kcal
Energie
75gram
Koolhydraten
48gram
Vet
23gram
Eiwit
11gram
Vezels

Spaghetti Courgetti

met romige pesto en oventomaatjes

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Biologische ingrediënten

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      Directions

      Share

      Italianen houden van eenvoudige en pure pasta’s met weinig ingrediënten. Kortom, natuurlijke smaken. Vandaag een hoofdrol voor de intense smaak van de tomaatjes, geroosterd in de oven. Heb je veel tijd, zet de oven dan laag – bijvoorbeeld op 80 °C – en laat de tomaatjes een uur drogen en rimpelig worden. Dit recept gaat uit van de snelle variant: 20 minuten op 180 °C. Wil je de oven helemaal niet gebruiken? Bak de tomaatjes dan in hun geheel in een koekenpan met een beetje olie tot ze bruin en rimpelig worden. (Bron Ekomenu)

      Steps

      1
      Done

      Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Leg ze in een ovenschaal en plaats de tomaatjes voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

      2
      Done

      Pel en snipper de ui. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf of een spiraalsnijder.

      3
      Done

      Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin (2-3 minuten). Laat daarna afkoelen op een bord.

      4
      Done

      Breng water aan de kook voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (bewaar een scheutje kookvocht). Schep de pesto en crème fraîche door de spaghetti en houd warm op een laag vuur. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïge saus. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper

      5
      Done

      Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Zet het vuur hoog en roerbak de courgettelinten 1-2 minuten.

      6
      Done

      Schep de courgettelinten door de spaghetti (of serveer apart). Garneer met geroosterde cherrytomaatjes en pijnboompitjes.

      7
      Done

      Tip

      Deze pasta is ook erg lekker met wat verse basilicum of Parmezaanse kaas.

      maaltijdboxen

      previous
      Zoete hutspot met rookworst
      next
      Vegan Spaghetti ‘Carbonara’
      previous
      Zoete hutspot met rookworst
      next
      Vegan Spaghetti ‘Carbonara’
      Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here