0 0
Shakshuka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biologische ingrediënten
1 stuk uien
2 stuks rode puntpaprika
4 stuks romatomaten
1/2 stuk rode peper
200 gram kikkererwten
1 tl Komijnzaad
200 gram tomatenstukjes
4 stuks eieren
naar smaak peterselie
Zelf kopen en toevoegen
2 el bakolie
naar smaak paprikapoeder
naar smaak zout en peper
Allergenen
peulvruchten

Nutritional information

521kcal
Energie
35gram
Koolhydraten
29gram
Vet
24gram
Eiwit
14gram
Vezels

Shakshuka

met ei en kikkererwten

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Biologische ingrediënten

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      Directions

      Share

      Shakshuka is een eenpansgerecht uit Noord-Afrika en is op verschillende manieren te bereiden, maar eieren, komijn, ui, tomaten en paprika vormen vrijwel altijd de basis. De eieren worden langzaam gepocheerd in een pittige saus van tomaten met komijn, aangevuld met diverse groenten. Het hele gerecht kan in slechts één pan gemaakt worden.

      Steps

      1
      Done

      Pel en snijd de ui in stukjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes of reepjes. Was de tomaten en snijd in stukjes. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.

      2
      Done

      Rooster de komijnzaadjes 1-2 minuten op een hoog vuur in een droge koekenpan. Doe de bakolie erbij en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de rode peper, paprika en verse tomaten toe en bak de groenten in 5-10 minuten zacht. Roer regelmatig door.

      3
      Done

      Doe de tomatenstukjes en de kikkererwten erbij. Laat het groentemengsel 5 minuten stoven en roer regelmatig door. Indien het mengsel te droog wordt, kun je eventueel een klein scheutje water toevoegen. Proef en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

      4
      Done

      Maak per persoon twee holtes in het groentemengsel en breek boven iedere holte een ei. Probeer daarbij de dooiers zoveel mogelijk heel te houden. Lukt dat niet, geen nood, want de smaak blijft hetzelfde. Doe een deksel op de pan en laat het ei-groentemengsel 10 minuten op een laag vuur pruttelen, tot de eieren gestold zijn.

      5
      Done

      Bestrooi de shakshuka voor het serveren met fijngesneden peterselie.

      6
      Done

      Tip

      Houd je niet van pit? Verwijder dan de zaadjes van de rode peper.

      maaltijdboxen

      previous
      Italiaanse witte bonenstoof
      next
      Spitskool Curry
      previous
      Italiaanse witte bonenstoof
      next
      Spitskool Curry