0 0
Orzo met pompoen, spinazie en grana padano

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
30 gram pecannoten
4 takjes verse tijm
170 gram orzo
250 gram pompoenblokjes
200 gram spinanzie
50 gram grana padano
Zelf kopen en toevoegen
naar smaak peper en zout
2 el roomboter
350 ml Groentebouillon
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
lactose
ei
noten
gluten
Benodigdheden
hapjespan
wok met deksel

Nutritional information

2276KJ
Energie
664kcal
Calorieën
32gram
Vetten
14.1gram
Verzadigd Vet
72gram
Koolhydraten
5.9gram
waarvan suikers
7gram
Vezels
24gram
Eiwit
2.4gram
Zout

Orzo met pompoen, spinazie en grana padano

Met pecannoten en verse tijm

Features:

    Ingredients

    • Zelf kopen en toevoegen

    • Allergenen

    • Benodigdheden

    Directions

    Share

    Bij herfst denk je aan pompoen. Wist je dat deze groente familie is van de komkommer en de meloen? Om het jou extra gemakkelijk te maken hebben wij de pompoen voorgesneden. In combinatie met de orzo, tijm en grana padano is dit een hartverwarmende maaltijd voor dit seizoen

    Steps

    1
    Done

    Bereid de bouillon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pecannoten grof.

    2
    Done

    Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

    3
    Done

    Verhit de helft van de roomboter in dezelfde wok of hapjespan en roerbak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

    4
    Done

    Verhit ondertussen de overige roomboter in een andere wok of hapjespan met deksel en bak de pompoenblokjes met de tijm en 1 el water per persoon, afgedekt, 4 – 6 minuten. Voeg de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken (zie tip).

    5
    Done

    Roer de helft van de grana padano door de orzo. Voeg daarna ook de pompoen en spinazie toe en roer door. Breng op smaak met peper en zout.

    6
    Done

    Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige grana padano en de pecannoten.

    maaltijdboxen

    previous
    Winterse bulgur met knolraap, zwarte bonen, feta en sinaasappel
    next
    Gevulde pita met geroosterde aubergine
    previous
    Winterse bulgur met knolraap, zwarte bonen, feta en sinaasappel
    next
    Gevulde pita met geroosterde aubergine