0 0
Makkelijke kerriesoep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biologische ingrediënten
1/2 bosje bosui
1 teen knoflook
2 tl kerriepoeder
400 gram wortels
1 tablet groentebouillontablet
130 gram rijst
200 gram kikkererwten
maar smaak amandelschaafsel
Zelf kopen en toevoegen
1 el bakolie
800 ml water
snuf chilivlokken
snuf zout
Allergenen
mais
peulvruchten
noten

Nutritional information

672kcal
Energie
94gram
Koolhydraten
21gram
Vet
19gram
Eiwit
15gram
Vezels

Makkelijke kerriesoep

Features:

    Ingredients

    • Biologische ingrediënten

    • Zelf kopen en toevoegen

    • Allergenen

    Directions

    Share

    Vandaag staat er een makkelijke kerriesoep op het menu. We vullen de de soep met rijst en kikkererwten, hierdoor zul je lang een verzadigd gevoel hebben waardoor je minder snel gaat snacken. We brengen de soep op smaak met kerrie, een kruid dat lekker smaakt bij deze soep. Eet smakelijk.

    Steps

    1
    Done

    Was en snijd de bosui in kleine stukjes. Pel en snipper knoflook fijn. Verhit bakolie in een pan en fruit beide met de kerriepoeder en chilivlokken.

    2
    Done

    Schrap de wortels en snijd deze in plakjes. Bereid de bouillon. Voeg de gesneden wortels toe aan de pan en giet de groentebouillon erbij gevolgd door de rijst.

    3
    Done

    Roer goed door en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de soep 20 minuten staan op een laag vuur.

    4
    Done

    Verwarm je oven voor op 200 ℃ en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken en spreid deze uit over de bakplaat. Schuif de plaat in de oven en rooster de kikkererwten in 15 minuten goudbruin en knapperig.

    5
    Done

    Pureer de soep en breng eventueel verder op smaak met extra chilivlokken en/of zout.

    6
    Done

    Schep de soep in kommen en garneer met het amandelschaafsel.

    7
    Done

    Tip

    Ook erg lekker met verse koriander en mango chutney.

    maaltijdboxen

    previous
    Spitskool Curry
    next
    Zalmtaartje met geitenkaas
    previous
    Spitskool Curry
    next
    Zalmtaartje met geitenkaas