0 0
Kip Korma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Biologische ingrediënten
130 gram volkoren basmati rijst
2 stuks rode ui
2 stuks romatomaten
1/2 witte kool
4 tl garam masala
1 ei tomatenpuree
200 gram kip gesnenden in wokreepjes
130 ml volle yoghurt
Zelf kopen en toevoegen
eetlepels bakolie
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
melk (lactose)
kip
mosterd
koriander

Nutritional information

565kcal
Energie
68gram
Koolhydraten
14gram
Vet
36gram
Eiwit
10gram
Vezels

Kip Korma

met witte kool en rijst

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Biologische ingrediënten

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      Directions

      Share

      Korma is een traditioneel gerecht met garam masala poeder en frisse yoghurt. Korma komt oorspronkelijk uit het noorden van India en betekent stoven. Korma lijkt op curry, maar is door de yoghurt toch anders. Het is frisser en romiger. We maken het vandaag met kip en witte kool.
      (Bron: Ekomenu.nl)

      Steps

      1
      Done

      Breng water aan de kook voor de rijst. Spoel de rijst af onder koud water, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de rijst 12 minuten en giet daarna het water af.

      2
      Done

      Pel en snipper de rode uien. Was de tomaten, snijd in blokjes en verwijder de zaadlijsten. Was en snijd de witte kool in dunne reepjes van maximaal een halve centimeter. Verhit bakolie in een ruime pan en fruit de uien, garam masala en tomatenpuree. Voeg de kip roerbakreepjes toe en bak in 5 minuten gaar. Voeg de gesneden witte kool samen met de tomatenblokjes en een scheutje water toe aan de gebakken kip. Laat het geheel met de deksel op de pan voor 15 minuten koken. Schep regelmatig om. Schenk tussendoor nog wat water erbij als het geheel te droog wordt.

      3
      Done

      Haal de pan van het vuur en laat het geheel 5-6 minuten afkoelen. Roer de yoghurt door de pan. Let op: doe dit niet te vroeg, anders gaat de yoghurt schiften. Wacht minstens 5 minuten.

      4
      Done

      Verdeel de rijst over de borden en schep de kip korma over de rijst.

      5
      Done

      Tip

      Heb je nog wat peterselie over van een ander gerecht? Voeg dit dan toe als garnering.

      previous
      Tomatenrisotto met buffelmozzarella
      next
      Noedels met spruitje
      previous
      Tomatenrisotto met buffelmozzarella
      next
      Noedels met spruitje