0 0
Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 stuk ui
2 tenen knoflook
170 gram orzo
1 stuk tomatenpuree
200 gram Italiaanse gekruide rundergehaktballen
400 gram groentemix
50 gram kruidenroomkaas
Zelf kopen en toevoegen
1 klont roomboter
naar smaak peper en zout
400 ml Groentebouillion
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
Benodigd kookgerei
hapjespan met deksel
pan met deksel
wok met deksel

Nutritional information

3473kcal
Energie
46gram
Eiwit
80gram
Koolhydraten
34gram
Vet
2.1gram
Zout
9gram
Vezels

Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt

met romige tomatensaus

Cuisine:

    Ingredients

    • Zelf kopen en toevoegen

    • Allergenen

    • Benodigd kookgerei

    Directions

    Share

     

    Orzo, ook wel bekend als risoni, is pasta die eruitziet als grote rijstkorrels. Je maakt het vandaag met een romige saus en maar liefst vijf verschillende groenten. Het gehakt hebben we vast voor je gekruid. Een nieuwe favoriet voor het hele gezin?

    Steps

    1
    Done

    Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de orzo.

    2
    Done

    Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

    3
    Done

    Voeg de orzo toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 – 9 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen en roer los met een vork.

    4
    Done

    Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de groentemix toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur.

    5
    Done

    Meng vervolgens de kruidenroomkaas door het gehakt, laat de saus 1 minuut doorkoken en breng op smaak met peper en zout.

    6
    Done

    Verdeel de orzo over de borden en schep de saus erop.

    previous
    Zalmtaartje met geitenkaas
    next
    Tomatenrisotto met buffelmozzarella
    previous
    Zalmtaartje met geitenkaas
    next
    Tomatenrisotto met buffelmozzarella