0 0
Gevulde pita met geroosterde aubergine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
10 gram witte sesamzaadjes
1.5 tl gedroogde tijm
1.5 tl gedroogde oregano
1 stuk aubergine
4 stuks volkoren pitabroodjes
4 stuks vrije uitloop-eieren
1/2 citroen
125 gram cherrytomaten
1/2 stuk komkommer
16 blaadjes verse munt
1/2 tenen knoflook
1/2 tl honing
1/2 tl Komijnzaad
100 gram yoghurt-tahinsaus
Zelf kopen en toevoegen
naar smaak peper en zout
2 el olijfolie
1.5 extra vergine olijfolie
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten
lactose
ei
gluten
Benodigd kookgerei
pan met deksel
saladekom
kleine kom
bakplaat
aluminiumfolie

Nutritional information

3586KJ
Energie
857kcal
Calorieën
40gram
Vetten
9.4gram
Verzadigd Vet
87gram
Koolhydraten
12.4gram
waarvan suikers
16gram
Vezels
31gram
Eiwit
2.2gram
Zout

Gevulde pita met geroosterde aubergine

Met gekookt ei, salade en tahinsaus

Features:
    Cuisine:

      Ingredients

      • Zelf kopen en toevoegen

      • Allergenen

      • Benodigd kookgerei

      Directions

      Share

      De aubergine waarmee je dit broodje vult, bestrooi je voor het bakken met een mix van tijm, oregano en sesamzaad. Deze combinatie is geïnspireerd op het Midden-Oosterse za’atar. Sesam proef je ook terug in de saus van tahin en frisse yoghurt.

      Steps

      1
      Done

      Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kleine kom het sesamzaad, de gedroogde tijm, de gedroogde oregano en zout en peper naar smaak. Snijd de aubergine in plakken. Vet een stuk aluminiumfolie in met 1/4 el olijfolie per persoon en leg de aubergine erop. Besprenkel de aubergine met de overige olijfolie en bestrooi met de helft van het kruiden-sesammengsel.

      2
      Done

      Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak de aubergine 30 – 35 minuten de ovent. Let op: maak straks voorzichtig open want er komt hete stoom uit! Besprenkel de volkoren pita's met wat water en bak de laatste 3 – 5 minuten mee in de oven.

      3
      Done

      Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan met deksel en kook de eieren, afgedekt, in 8 – 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Halveer de rode cherrytomaten en snijd de komkommer in blokjes. Snijd de blaadjes munt in reepjes en pers of snijd de knoflook fijn. Pel de eieren en snijd in plakken.

      4
      Done

      Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de honing en 1 tl citroensap per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en voeg de cherrytomaten, de komkommer en de helft van de munt toe. Schep goed om.

      5
      Done

      Meng in een kleine kom de yoghurt-tahinsaus met de knoflook, komijn en per persoon 1/2 tl citroenrasp en 1 tl citroensap. Snijd het pitabrood open en vul met de geroosterde aubergine, wat van de salade, de plakjes gekookt ei en de yoghurt-tahinsaus.

      6
      Done

      Verdeel het gevulde pitabrood over de borden en bestrooi met de overige munt. Serveer met het overige kruiden-sesammengsel en de overige salade.

      maaltijdboxen

      previous
      Orzo met pompoen, spinazie en grana padano
      next
      Mosselen in Zwarte pepersaus
      previous
      Orzo met pompoen, spinazie en grana padano
      next
      Mosselen in Zwarte pepersaus
      Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here