0 0
Nasi met veel groenten en kalfsvlees in kerriesaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gram volkoren basmati rijst
100 gram wortel
1 stuk prei
250 gram chinese kool
1 stuk paksoi
1/2 stuk uien
200 gram kalfsvleesreepjes
Zelf kopen en toevoegen
om in te bakken zonnebloemolie
1/4 blokje Groentebouillion
1 el kerriepoeder
2 tenen knoflook
1/2 el bloem
om in te bakken melk
Allergenen
Kan sporen van allergenen bevatten

Nasi met veel groenten en kalfsvlees in kerriesaus

Features:

    Ingredients

    • Zelf kopen en toevoegen

    • Allergenen

    Directions

    Share

    Groenten, we kunnen er geen genoeg van krijgen! Dit heerlijke nasirecept bevat lekker veel groente! De kerrie geeft dit gerecht een lekkere kick.

    Steps

    1
    Done

    Breng 50 gram rijst pp aan de kook in 100 ml water pp. Voeg zout toe en kook zachtjes gaar in 25 min.

    2
    Done

    Leg het vlees op een bord en dep zo nodig droog.

    3
    Done

    Schil de wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Kerf de prei in de lengte in, spoel het zand er tussenuit en snij in dunne ringen.

    4
    Done

    Snij (een deel van) de Chinese kool in kwarten en dan in dunne reepjes.Spoel de paksoi goed af, snij het wit in plakjes en het groen in repen en hou apart.

    5
    Done

    Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.

    6
    Done

    Verwarm in een flinke wok zonnebloemolie en fruit daarin de helft(!) van de ui en alle wortel. Voeg ¾ (!) van de knoflook toe met de prei, de Chinese kool en het wit van de paksoi. Bak onder af en toe roeren. Kruimel er een half bouillonblokje bij.

    7
    Done

    Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak het vlees snel en kort bruin (zo nodig in porties), haal uit de pan en zet weg op een bord. Voeg de kerriepoeder bij het bakvet, laat even bruisen en voeg dan de andere helft van de ui en de rest van de knoflook toe. Laat zachtjes bakken terwijl je met de groenten verder gaat.

    8
    Done

    Voeg de afgegoten rijst bij de groenten en maak goed op smaak met peper en zout. Voeg het groen van de paksoi toe en bak nog een paar minuten door.

    9
    Done

    Voeg de bloem bij de ui en kerrie, roerbak 1 minuut en voeg dan de melk toe. Breng zachtjes aan de kook en laat inkoken tot een mooie saus (voeg zo nodig nog melk toe). Voeg op het laatst het vlees erbij en serveer bij de gebakken rijst.

    maaltijdboxen

    previous
    Tandoori Visspiesjes met Raita
    next
    Kalfsgehaktbal met rode kool en zelfgemaakte appelmoes
    previous
    Tandoori Visspiesjes met Raita
    next
    Kalfsgehaktbal met rode kool en zelfgemaakte appelmoes
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here